Kreatív honlap menü

Kezdő oldal Fotó Film Szövés Kosárfonás Fazekasság Hasznos linkekOktatóinkJelentkezés Szakkörök honlapja

Az oktatóink bemutatkozása:

 

Film, fotó szakkör elméleti és gyakorlati oktatója:

Magyar András, Az Ördögszekér Környezetvédelmi Oktatóközpont vezetője

 

 

Munkám és tanulmányaim során szereztem fotózási, filmes tapasztalatokat, térinformatikai ismereteket, amiket munkahelyemen, civil szervezetekben és hobbi szinten is használok. Közép szintű tudással rendelkezem a digitális kép és video feldolgozás, web tervezés, honlapkészítés, adatbázis kezelés, programozás, hálózati ismeretek területén. Ttermészetfotóim több kiállításon bemutatásra kerültek, illetve felhasználták őket a Kerektó világa című multimédiás CD elkészítésében és a Kárpát-medencei fajok digitális képgyűjteményében, természeti jelenségekről és mikroszkopikus lényekről készült kisfilmjeim oktatási anyagokba kerültek be.

2011-óta A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Tanács tagja, 2009 óta a szolnoki Tisza Klub környezet- és természetvédő regionális társadalmi szervezet vezetőségi tagja, megkaptam a Kovacsovszky díjat a Tiszapüspökiben végzett pedagógiai munkámért.

 

Kézműves szakkörök elméleti és gyakorlati oktatója:

Fülöp Emilné

 

 

Születésemtől fogva Tiszapüspökiben élek. Hosszú évek óta foglalkozom ezekkel a területekkel, rengeteget olvasok és tanulok ilyen jellegű könyvekből, tanulmányokból. Gyermekként és felnőttként is részt vettem ilyen jellegű foglalkozásokon, előadásokon. Táborokban, Közösségi Házban sokat foglalkoztam gyerekekkel és igyekeztem a szakemberektől „ellesni” a különböző területek fogásait, titkait. Megtanultam, hogyan adhatom át elméleti szinten (nemcsak gyakorlatban) a gyerekeknek a hagyományt, történelmet, hogyan szerettethetem meg velük ezen ősi mesterségeket. Mindig élmény volt látni, ahogy a gyerekek rájönnek hogyan is lesz a fonálból szőnyeg, a vesszőből kosár, az agyagból edény.

 

 

Fazekas szakkör gyakorlati oktatója:

Hornyákné Sila Katalin, Fazekas Népi Iparművész

 

1984 óta dolgozom, mint önálló fazekas Mezőtúron. A mezőtúri népi hagyományokat ápolom és alkalmazom az edényeimen (forma, díszítés, mázazás, színvilág). Készítek mázas használati tárgyakat, fekete dísztárgyakat, és kerti terrakotta virágedényeket is. Megrendelésre egyedi plaketteket. A fekete kerámiát (redukciós égetéssel) fatüzelésű kemencében égetem. A műhelyemben szívesen tartok bemutatókat, valamint részt veszek Utazási Kiállításokon is ahol a magyar és külföldi vendégek megismerhetik a korongozás alapvető elemeit, és gyakorlatban is kipróbálhatják ügyességüket. Foglalkozásokat tartok igény szerint felnőtt, és gyerek csoportok részére. Országos pályázatokon, kiállításokon gyakran részt veszek. 1985 – ben elnyertem a Népművészet Ifjú Mestere címet, majd 1987 – ben Népi Iparművész lettem.

 

Hornyákné Sila Katalin Fazekas Népi Iparművész

H-5400 Mezőtúr Badár Balázs u. 13.

tel.: 06-30- 9075901

 

Szövés szakkör gyakorlati oktatója:

 

Kosárfonás szakkör gyakorlati oktatója: